Apple kondigt een investering van 430 miljard dollar aan in de VS met 20.000 nieuwe banen

26 Apr 2021

Apple kondigt een investering van 430 miljard dollar aan in de VS met 20.000 nieuwe banen

Apple heeft maandag aangekondigd dat het van plan is meer dan $ 430 miljard in de Verenigde Staten te investeren en in de komende vijf jaar 20.000 nieuwe banen in het hele land toe te voegen, nu het land de economische gevolgen van de coronavirus-pandemie oppakt.

"Op dit moment van herstel en wederopbouw verdubbelt Apple onze toewijding aan Amerikaanse innovatie en productie met een generatie-investering die gemeenschappen in alle 50 staten bereikt", zei Apple-CEO Tim Cook in een verklaring. "We creëren banen op geavanceerde gebieden - van 5G tot siliciumtechnologie tot kunstmatige intelligentie - door te investeren in de volgende generatie innovatieve nieuwe bedrijven en in al ons werk om te bouwen aan een groenere en rechtvaardigere toekomst."

MEER: Apple onthult AirTags, nieuwe iPad Pro en meer tijdens het eerste evenement van 2021

De grote investering in de Amerikaanse economie vertegenwoordigt een stijging van 20% ten opzichte van Apple's oorspronkelijke vijfjarige doelstelling van $ 350 miljard die in 2018 was vastgesteld. van de in Californië gevestigde techgigant omvat directe uitgaven met meer dan 9.000 Amerikaanse leveranciers en bedrijven in elke staat, datacenterinvesteringen, kapitaaluitgaven en andere binnenlandse uitgaven, waaronder tientallen Apple TV + -producties in 20 staten, die banen creëren en ondersteunen de creatieve industrie, volgens een persbericht van het bedrijf.

Als onderdeel van zijn investeringen en uitbreiding is Apple van plan meer dan $ 1 miljard te investeren in North Carolina, waar het een nieuwe campus zal bouwen en ngineering hub in het Research Triangle-gebied, waardoor ten minste 3.000 extra banen worden gecreëerd. Het bedrijf zal ook een fonds van $ 100 miljoen oprichten om scholen en gemeenschapsinitiatieven in het grotere gebied Raleigh-Durham en in de staat Tar Heel te ondersteunen, en zal meer dan $ 110 miljoen aan infrastructuuruitgaven bijdragen aan de 80 provincies met de grootste nood. Volgens het persbericht zullen Apple's investeringen in North Carolina naar verwachting meer dan $ 1,5 miljard aan economische voordelen per jaar voor de staat opleveren.

MEER: Bijna 40.000 Macs die zijn geïnfecteerd met mysterieuze malware, zeggen onderzoekers

" Als inwoner van North-Carolina ben ik heel blij dat Apple uitbreidt en nieuwe banen voor de lange termijn creëert in de gemeenschap waarin ik ben opgegroeid, "zei Apple COO Jeff Williams in een verklaring. "We zijn er trots op dat deze nieuwe investering ook onderwijs en kritieke infrastructuurprojecten in de hele staat ondersteunt. Apple maakt al bijna twee decennia deel uit van North Carolina en we kijken ernaar uit om te blijven groeien en een mooie toekomst tegemoet te zien. . "

Apple, de grootste Amerikaanse belastingbetaler en landelijk al meer dan 2,7 miljoen banen ondersteunt, zal ook zijn teams en activiteiten snel uitbreiden naar andere staten, waaronder Californië, Colorado, Massachusetts, New York, Texas en Washington, volgens het persbericht.

Zunaira Zaki van ABC News heeft bijgedragen aan dit rapport.