De startup van Travis Kalanick weigerde de 'Happy Ending'-branding te veranderen voor een menu-item van een Aziatisch restaurant, en zei dat het niet zou zwichten om de cultuur wakker te maken, aldus medewerkers.

23 Apr 2021

De startup van Travis Kalanick weigerde de 'Happy Ending'-branding te veranderen voor een menu-item van een Aziatisch restaurant, en zei dat het niet zou zwichten om de cultuur wakker te maken, aldus medewerkers.

  • Travis Kalanick negeerde klachten van werknemers over racistische branding, vertelden bronnen aan Insider.
  • Kalanick, de voormalige CEO van Uber, leidt nu commerciële keuken-startup CloudKitchens.
  • Kalanick zei naar verluidt dat de startup geen rekening wilde houden met de woke-cultuur.
  • Bekijk meer verhalen op de bedrijfspagina van Insider.

CloudKitchens-oprichter Travis Kalanick weigerde de controversiële klantbranding te veranderen, ondanks interne klachten van werknemers over vermeend racisme en vrouwenhaat, vertelden bronnen aan Insider.

Populaire zoekopdrachten

APPLE INC.

AAPL

▼ 134.11 -0.21 -0.16 % CONSTELLATION BRANDS, INC.

STZ

▼ 239.45 -1.13 -0.47% TESLA, INC.

TSLA

▲ 737,95 +8,55 + 1,17% AMAZON.COM, INC.

AMZN ▼ 3,339,84 -1,04 -0,03%

De start-up van Kalanick verhuurt commerciële keukenruimte aan restaurantmerken die zich richten op het bezorgen en afhalen van eten. Via zijn Future Foods-tak creëert het bedrijf ook voedselmerken en geeft het in licentie aan lokale ondernemers die op zoek zijn naar de bloeiende markt van voedsellevering. Voormalige werknemers vertelden Insider dat ze met Kalanick en anderen spraken over hun zorgen over Future Foods-branding, zoals 'Happy Ending' als toetje in een Aziatisch restaurant.

Toen werknemers klaagden, zeiden ze dat Kalanick's reactie was dat zijn startup was niet op zoek naar de pers of de wakkercultuur.

Insider's Meghan Morris meldde de merkproblemen als onderdeel van een groter onderzoek naar de cultuur van CloudKitchens en recent vertrek van werknemers.

Lees meer: Travis Kalanick's stiekeme start-up CloudKitchens van $ 5 miljard is helemaal opnieuw Uber, geregeerd door een 'tempel van broeders'.

CloudKitchens exploiteert "spookkeukens" of commerciële keukenruimte gericht op het bezorgen en afhalen van eten. De pandemie heeft de ontluikende industrie geholpen op gang te komen, aangezien consumenten minder eten in restaurants en meer eten bestellen voor bezorging.

In sommige CloudKitchens-bijeenkomsten vertelden voormalige werknemers Insider dat Kalanick de krantenkoppen over zichzelf verlamde. Tijdens een bijeenkomst van alle stafleden in 2020 noemde hij een rapport dat hij eigenaar is van een herenhuis van $ 43 miljoen "nepnieuws". De CEO vertelde werknemers blijkbaar ook dat ze mensen die het nieuws vertrouwen, niet moeten vertrouwen.

Sinds het begin van het jaar hebben meer dan 300 bedrijfsleiders de start-up verlaten, meldde Insider. CloudKitchens was niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar op dit verhaal en weigerde commentaar te geven of leidinggevenden van het bedrijf beschikbaar te maken voor interviews voor het grotere onderzoek naar CloudKitchens.

Lees het volledige onderzoek: Travis Kalanick's stiekeme startup van $ 5 miljard, CloudKitchens, is helemaal opnieuw Uber, geregeerd door een 'tempel van broeders', zeggen insiders

Lees het originele artikel op Business Insider