easyJet rapporteert de slechtste resultaten in zijn 25-jarige geschiedenis

17 Nov 2020

easyJet rapporteert de slechtste resultaten in zijn 25-jarige geschiedenis

Een week nadat easyJet zijn 25-jarig jubileum vierde, heeft de luchtvaartmaatschappij zijn slechtste jaarresultaten ooit gerapporteerd.

De grootste budgetluchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië boekte een totaal verlies vóór belasting van £ 835 miljoen in de tot 30 september 2020 - vergeleken met £ 427 miljoen aan winst een jaar eerder.

Door de coronaviruspandemie halveerde het aantal passagiers en daalde de omzet met 53 procent.

Terwijl easyJet tot begin maart 2020 een redelijk typische winter beleefde, werd de tweede helft van het boekjaar gekenmerkt door een 11 weken durende aarding van eind maart tot half juni.

Normaal gesproken easyJet haalt het grootste deel van zijn winst van juni tot september.

Maar een week voordat de grootste budgetluchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië weer ging vliegen, legde het VK een algemene quarantaine op aan alle inkomende reizigers.

Hoewel de verplichting voor terugkerende vakantiegangers naar zelfisolatie werd vanaf 10 juli versoepeld, werden snel opnieuw beperkingen opgelegd aan de meest populaire bestemming, Spanje, met zelfisolatiecontroles voor Frankrijk en Kroatië kort daarna.

Portugal werd quarantainevrij gemaakt voor slechts twee weken.

Britse luchtvaartmaatschappijen hadden gehoopt op herstel in de herfst, maar in plaats daarvan werden de regels voor zelfisolatie geleidelijk uitgebreid.

Terwijl het openen van reizen naar de Canarische Eilanden gaf alle vervoerders hoop op een winterlang programma, binnen een week had Engeland de lockdown opnieuw ingevoerd - met een compleet verbod op buitenlandse feestdagen tot ten vroegste 3 december.

Samen met andere luchtvaartmaatschappijen heeft easyJet de meeste vluchten van, naar of binnen het VK aan de grond gehouden voor de rest van de Engelse lockdown.

Bovendien hebben de nieuwe regels van Spanje inzake testen vóór vertrek aanzienlijke kosten en complexiteit toegevoegd aan vakanties op de Canarische Eilanden, zelfs als de regels het toelaten.

De algemeen directeur, Johan Lundgren, zei tegen The Independent: een sterke onderliggende vraag om te reizen. Toen de Canarische Eilanden van de quarantainelijst werden verwijderd, zagen we de vraag met bijna 900 procent stijgen. "

De heer Lundgren heeft de premier geschreven om ondersteuning te bieden bij het verspreiden van het vaccin. Hij schreef:" Onze vliegtuigen zijn in staat om het vaccin te vervoeren op speciale charters of als onderdeel van onze reguliere schema's.

"De vaccinfabrikanten leveren de materialen in de verpakking die in ons vliegtuig kunnen worden vervoerd en we zouden graag de gelegenheid krijgen om samen met de Vaccin Taskforce te kijken wat we kunnen doen om de cruciale doelstelling van het vaccineren van de vaccins te ondersteunen. populatie.

“We hebben meer dan 4.000 bemanningsleden in het VK die EHBO-opleiding hebben gevolgd en al strafbladcontroles hebben ondergaan. We hebben ook rooster- en planningssystemen die kunnen worden gebruikt om de organisatie van de inspanning te ondersteunen. "

Hij voegde eraan toe dat de 140 callcentermedewerkers van de luchtvaartmaatschappij ook kunnen worden ingezet.

Lees meer

EasyJet wordt 25 - met minder vluchten naar Glasgow dan in 1995

easyJet annuleert vluchten terug uit Egypte tot december

easyJet annuleert vluchten terug uit Egypte tot december