FDA waarschuwt voor perziken van Walmart, Target

25 Aug 2020

FDA waarschuwt voor perziken van Walmart, Target

Eerst waren het uien, toen bevroren garnalen, en dan zelfs een aantal populaire bereide maaltijden die je gemakkelijk onderweg kunt pakken bij een aantal van je favoriete supermarkten. Nu heeft de Food and Drug Administration (FDA) alarm geslagen dat nog een ander veelgebruikt voedingsmiddel verband houdt met een uitbraak van salmonella in meerdere staten: perziken.

Volgens de FDA mag je niet eten of serveren alle "losse of in zakken verpakte perziken" die werden "verpakt of geleverd door Prima Wawona of Wawona Packing Company" van 1 juni tot en met 3 augustus. Hetzelfde geldt voor "zijn verpakte Wawona en Wawona biologische perziken die worden gedistribueerd en verkocht van 1 juni tot en met 19 augustus. " In een recente waarschuwing van de CDC Food Safety werd opgemerkt dat deze bedorven perziken op 21 augustus hebben geleid tot 68 bekende gevallen van salmonella en 14 ziekenhuisopnames in negen staten.

Vorige week kondigde de supermarktketen Aldi aan dat het perziken had verwijderd. op locaties in 20 staten. Maar, zoals USA Today meldt, strekt de lijst met retailers die de Wawona-perziken verkochten zich uit tot andere nationale ketens, waaronder Walmart en Target, evenals regionale ketens zoals Wegmans, Food 4 Less, Foods Co., Smiths, Ralphs, Fry's, City Market, King Soopers en Jay-C. Walmart heeft op zijn beurt een lijst vrijgegeven met de meer dan 3.300 locaties die Wawona-perziken hebben verkocht.

"We voeren deze vrijwillige terugroepactie uit in samenwerking met de FDA uit oogpunt van het welzijn en de veiligheid van onze klanten. en consumenten ”, zegt George Nikolich, Vice President Technical Operations van Wawona, in een verklaring. "We blijven ons inzetten om consumenten fruit van hoge kwaliteit te bieden."

Volgens de CDC omvatten de merknamen en productcodes voor de problematische perziken de volgende:

Wawona Peaches - 033383322001

Wawona Organic Peaches - 849315000400

Prima® Peaches - 766342325903

Organic Market Peaches - 849315000400

Kroger Peaches - 011110181749

Wegmans Peaches - 077890490488

Als u symptomen van salmonella heeft, zoals koorts, diarree, misselijkheid, braken en buikpijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met een arts. . En voor een kaart van de staten die gevallen van salmonella in verband met perziken hebben gemeld, zie deze handige interactieve gids, met dank aan de CDC.