Humboldt County Supervisors OK creatie van chief financial officer

15 Apr 2021

Humboldt County Supervisors OK creatie van chief financial officer

De Humboldt County Board of Supervisors heeft dinsdag gestemd om het County Administrative Office te reorganiseren en twee nieuwe assistent-CAO-functies te creëren.

De huidige assistent-CAO Elishia Hayes zal haar huidige rol voortzetten en de secundaire titel van chief operating officer. Hoewel haar werklast er ongeveer hetzelfde uitziet, zal Hayes volgens het personeelsrapport dit fiscale jaar een extra $ 5.083 aan salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden ontvangen. De provincie zal een kandidaat aanwerven om de tweede positie te vervullen, assistent-CAO / chief financial officer.

“Om middelen verder te stroomlijnen op basis van de behoeften en mogelijkheden van de provincie om de economie, efficiëntie en effectiviteit van management en operaties te verbeteren op korte en lange termijn wordt aanbevolen dat de CAO een organisatiestrategie heeft die is gestructureerd rond twee functies van assistent-districtsbestuurders, één gericht op de landelijke operaties en directe diensten en één gericht op de landelijke fiscale activiteiten, financiële administratie en beheer, budget en speciale projecten, ”vermeldde het personeelsrapport.

Linda Le, directeur Human Resources van Humboldt County en Macias Gini O'Connell (MGO), gevestigd in Sacramento, adviseerden om een ​​functie als Chief Financial Officer te creëren na maanden heen en weer tussen toezichthouders, het bureau van de CAO en het bureau van de accountant-controller met betrekking tot vertragingen in betalingen, overboekingen en reconciliatio

Tijdens de vergadering van dinsdag herhaalde Scott Johnson, partner van Le en MGO, dat de nieuwe rol van chief financial officer niet in de plaats zou komen van de taken van auditor-controller Karen Paz Dominguez.

'We stellen geen dubbel werk voor. We stellen niet voor om de taken van het kantoor van de auditor-controller weg te nemen, maar dit zijn, duidelijk in een organisatie van uw omvang en complexiteit, dit zijn taken en verantwoordelijkheden die u zou zien van een (chief financial officer) die toezicht houdt op de landelijke belastingzaken. operaties en coördineren als een verbinding met het kantoor van de controleur, ”zei Johnson. "... Ik wil het nog eens herhalen, dit is geen dubbele inspanning van een van die taken en verantwoordelijkheden."

Le voegde eraan toe dat ze in contact staat met Paz Dominguez en van plan is om haar zorgen over de personeelsstudie en de samenwerking en samenwerking met haar kantoor.

Tijdens een openbare opmerking beschuldigde een anoniem lid van de gemeenschap Le en MGO ervan te zoeken naar een manier om de auditor-controller "over te nemen".

"Ik zie niet in hoe cool dit is," zei de beller. "... Ze heeft niet eens een kans gekregen en het lijkt alsof je gewoon je uiterste best doet om haar te laten stoppen. Ik bedoel, ik realiseer me dat jullie haar haten of zo, maar ook, solliciteert Linda Le naar deze baan? Ik dacht dat ze een HR was. ”

Na een openbare opmerking erkende Virginia Bass van de 4e districtssupervisor dat Le vroeger een financieel directeur was en zei:“ Ik denk niet dat ze hier hier enige interesse in heeft. . ”

Le verduidelijkte dat ze niet geïnteresseerd was in de functie en zei: 'Alleen omdat ik een financiële achtergrond heb, wil dat nog niet zeggen dat ik in deze fase van mijn carrière interesse heb om over cijfers te praten. . ”

Tweede districtssupervisor Michelle Bushnell voegde toe:“ Ik erken dat er soms informatie naar buiten komt maar niet correct is, en dat je jezelf op geen enkele manier hoeft te verdedigen. ”

Uiteindelijk supervisors stemde om de aanbeveling van het personeel goed te keuren in een 4-0 stemming waarbij 3e districtssupervisor Mike Wilson afwezig was.

Isabella Vanderheiden is bereikbaar op 707-441-0504.