Lonely Planet beste plaatsen om te reizen 2021: de volledige lijst, van Kazachstan tot Göteborg

17 Nov 2020

Lonely Planet beste plaatsen om te reizen 2021: de volledige lijst, van Kazachstan tot Göteborg

Lonely Planet heeft de langverwachte lijst Best in Travel-lijst voor 2021 vrijgegeven - en in deze vreemdste jaren is er een wending.

Terwijl de reisgigant normaal gesproken lijsten uitgeeft met de beste landen, steden en regio's is het aanbod voor 2021 opgesplitst in drie nieuwe categorieën: Best in duurzaamheid, Best in gemeenschap en Best in diversiteit.

Het idee is om de mensen en plaatsen te vieren die de toekomst van reizen vormgeven, volgens de publicatie.

"Reizen in 2021 en daarna zal een veel meer attente oefening zijn dan ooit tevoren", aldus Luis Cabrera, CEO van Lonely Planet.

"Nu reizigers zich voorzichtig opnieuw met de wereld bezighouden en erop gericht zijn ervoor te zorgen dat hun impact veilig en positief is voor gastgemeenschappen, hebben we besloten om bestemmingen en individuen onder de aandacht te brengen die bezoekers echt in staat stellen om echte bijdragen te leveren door middel van regeneratieve reizen. . ”

Hoogtepunten zijn onder meer Göteborg, Zweden, dat werd gekroond tot het beste duurzame stadsverblijf; Griekenland, uitgeroepen tot beste eetbestemming; en Kazachstan, dat dankzij zijn landelijke homestays de beste accommodatie in de categorie Gemeenschap won.

Het VK kreeg de knoop in één categorie - Best Tour ging naar Invisible Cities, een Britse stadswandelaar en sociaal onderneming die mensen die getroffen zijn door dakloosheid de kans biedt om reisleiders in hun eigen stad te worden, en tegelijkertijd geld genereert voor daklozenprojecten.

Hier is de volledige lijst:

Best in Sustainability

Beste stadsverblijf

Göteborg, Zweden: Bovenop de wereldwijde duurzaamheidsindex van bestemmingen heeft de stad een reeks vooruitstrevende en meetbare oplossingen geïntroduceerd om tegen 2030 fossiele onafhankelijkheid te bereiken.

< h3> Beste eilanden

Palau, Stille Oceaan: progressief beleid en beschermende maatregelen hebben de ongerepte archipel in de voorhoede van ecologische duurzaamheid geplaatst.

Beste accommodatie

Grootberg Lodge in Etendeka Plateau, Namibië: een luxe low-impact lodge die helpt om leeuwen en zwarte neushoorns te behouden door empowerment van de gemeenschap.

Beste fietsroute

Virginia Mountain Bike Trail: een bijna 500 mijl lange route door de Blue Ridge Mountains en Appalachian Trail geeft fietsers een low-impact manier om interactie met het milieu.

Beste voedselbestemming

Griekenland: markten voor biologische producten en zeevruchten van het eiland maken het een onbedoelde leider van 's werelds meest duurzame voedsel.

Beste Treinreis

Rocky Mountaineer: deze optie voor langzaam reizen heeft de CO2-uitstoot met 18 ton per jaar verminderd, de recycling aan boord verhoogd en initiatieven geïntroduceerd om de plaatselijke fauna te beschermen.

Best Emerging Destination

Antigua en Barbuda: in de frontlinie van de gevolgen van klimaatverandering hebben de eilanden duurzaamheid tot een prioriteit gemaakt, door plastic en piepschuim voor eenmalig gebruik te verbieden en een 'groene corridor' van milieuvriendelijke bedrijven opgericht.

Best Conservation Program

Rwanda: het International Gorilla Conservation Program heeft k de wilde berggorillapopulatie terug van de rand van uitsterven.

Beste wandelingen

Le Vie di Dante, Italië (wegen van Dante): een episch netwerk van 245 mijl van paden dat alleen te voet of met de fiets kan worden voltooid.

Beste verhalenverteller

Soraya Abdel-Hadi: het Soraya.earth-blog en sociale mediakanalen combineren liefde voor reizen met het verlangen om de aarde te beschermen.

Beste in de gemeenschap

Beste tour

Invisible Cities: een Britse stadswandeling en sociale onderneming die mensen met dakloosheid de kans biedt om gidsen in hun eigen stad te worden, en tegelijkertijd geld genereert voor daklozenprojecten .

Beste herstel

Australië: na de ergste bosbranden in de geschiedenis, verrijzen de regenwouden, de saffierkusten en de inheemse flora en fauna langzaam uit de as dankzij een aantal herstelinspanningen van de gemeenschap.

Beste toerismeproject

Het Burren Eco Tourism Network, Co Clare: brengt meer dan 60 lokale ondernemingen samen om een ​​wereldleider te worden op het gebied van duurzaam toerisme.

Beste Accommodatie

Kazachstan: dorpsbewoners op het platteland worden getraind in gastvrijheid om gastgezinnen te bieden en tegelijkertijd nieuwe economische kansen te verwerven voor de lokale gemeenschap.

Beste onderdompeling

Faeröer: -knit community biedt persoonlijk gastvrijheidstoerisme aan huis en nodigt vrijwilligers uit om te helpen bij het behoud van het natuurlijke landschap.

Beste revitalisering

Medellín, Colombia: transformeren van de gevaarlijkste stad ter wereld naar de meest gevaarlijke stad ter wereld. innovatief door gemeenschapsgestuurde revitalisering.

Beste trekking

Tesfa Tours, Ethiopië: Locals leiden perspectiefveranderende tochten door de buitengewone landschappen en homestays.

Beste verhalenverteller

Hesham Moadamani: in Berlijn gevestigde gids voor Refugee Voices Tours gebruikt zijn persoonlijke ervaring met het ontvluchten van de Syrische burgeroorlog en trekt parallellen tussen het huidige Syrische conflict en de geschiedenis van migratie in Duitsland.

Beste kleine onderneming

Footprint Café, Siem Reap Cambodja: een sociale ondernemer is een mix van gezonde Khmer-gerechten en een unieke benadering van coworking en empowerment van de gemeenschap.

Beste verhalenverteller voor expats

Georgette Jupe, Girl in Florence: door de lens van lokale kunstenaars en ambachtslieden biedt haar blog reizigers een diepere band met de cultureel meest belangrijke stad van Italië.

Beste qua diversiteit

Beste onderkende geschiedenis

Gullah-eilanden, VS: het isolement van de eilanden stelde de Gullah- en Geechee-mensen in staat het meest uitgebreide Afrikaanse culturele erfgoed in de VS te bevorderen.

Beste culturele diversiteit

San Diego, Californië: een divers kunstenaarsoord, culturele hotspot aan het strand gevormd door de inheemse, Spaanse, Mexicaanse en Amerikaanse gemeenschappen.

Beste gastvrije bestemming

Amman, Jordanië: de oorsprong stamt uit Levantijnse en bedoeïenen tradities, de beroemde Jordaanse gastvrijheid is wat de hoofdstad zijn ziel.

Best Emerging Voice

Gabby Beckford: oprichter van het Young Travellers Network en d mede-oprichter van de Black Travel Alliance die reizigers sterker wil maken en de vertegenwoordiging van Black in de reisbranche wil vergroten.

Best toegankelijke bestemming

Costa Rica: strikte toegankelijkheidswetten zorgen ervoor dat Costa Rica een rolstoelgebruiker is paradijs.

Beste bestemming voor meerdere generaties

El Hierro, Canarische eilanden: dit verre, rustige juweel van Spanje is een milieuvriendelijke ontsnapping die reizigers van alle leeftijden bekoort.

Beste inheemse gerechten

Hiakai-restaurant, Wellington, Nieuw-Zeeland: MÄ ori-Samoaanse chef-kok Monique Fiso brengt inheemse ingrediënten en inheemse kooktechnieken naar het gastronomische podium.

Beste inclusieve verhalenverteller

Jeff Jenkins: The Chubby Diaries-blog biedt praktische informatie voor reizigers met een groter formaat.

Beste inclusieve tours

Wheel the World, Californië: een reisorganisatie die mensen met een handicap in staat stelt om te genieten van reiservaringen in meer dan 30 bestemmingen, in 15 landen.

Beste LGBTQ + Storyte llers

Een paar mannen: de in Amsterdam gevestigde bloggers delen inzichten over LGBTIQ-vriendelijke reisbestemmingen met als doel reizigers te inspireren en te motiveren.

Lees meer

Petra in Jordanië uitgeroepen tot topbestemming in nieuwe ultieme reislijst