Marriott zet een Hospitality Leadership Program op aan Howard University

26 Feb 2021

Marriott zet een Hospitality Leadership Program op aan Howard University

Terwijl de reisindustrie zich het afgelopen jaar heeft ingespannen om het gebrek aan diversiteit aan te pakken en inclusiever te zijn in zijn C-suites, personeel en gasten, legt Marriott International de basis voor systematische verandering in de toekomst. De familiestichting van de hotelketen kondigde de oprichting aan van het Marriott-Sorenson Center for Hospitality Leadership aan Howard University in Washington, DC, dankzij een schenking van $ 20 miljoen.

Genoemd ter ere van Marriott CEO Arne Sorenson, die stierf van kanker begin februari, zal de schenking een curriculum creëren om de volgende generatie leidinggevenden in de horeca en reisindustrie te trainen vanuit de historisch gezien Black University business school.

"Dit innovatieve programma zal uitmuntend leiderschap bevorderen en bijdragen tot een grotere inclusie op de hoogste niveaus van de horeca", aldus J.W. "Bill" Marriott, Jr., de uitvoerend voorzitter en voorzitter van de raad van bestuur van Marriott International, in een aankondiging. "Arne's passie voor het creëren van een cultuur van kansen bracht een echte verandering teweeg in de leidinggevenden van ons bedrijf. Maar er is nog werk aan de winkel. Onze branche heeft een pijplijn van divers leiderschapstalent nodig en dat is precies wat dit centrum zal bereiken. ”

Hebben de inspanningen op het gebied van inclusiviteit van de reisindustrie een verschil gemaakt? Hoewel 2020 misschien een keerpunt was, is er nog veel werk dat nog moet worden verzet.

"Hoewel de hotel- en hotelbranche voornamelijk wordt bemand door gekleurde arbeiders, blijven raciale en etnische minderheden ongelijk verdeeld over het personeelsbestand," en werken ze voornamelijk in beginnende en lagere lonen NAACP rapporteerde in zijn 2019 Opportunity and Diversity Report Card voor de hotel- en logiesbranche. Het centrum zal eraan werken om dat te veranderen, door zich specifiek te richten op het ontwikkelen van toekomstige leidinggevenden, kondigde de stichting aan. Hilton heeft een hospitality leiderschapsschool opgericht aan DePaul University in Illinois, waar ook de Marriott Family Foundation aan bijdraagt.

Het centrum zal recruiters in "een branche die aan de rand van verandering staat" rechtstreeks verbinden met "de reeds bestaande veelbelovende talenten en passies van [Howard's] bedrijfskundestudenten, ”zei universiteitsvoorzitter Wayne AI Frederick in dezelfde verklaring. "Dit programma zal een gamechanger zijn voor Howard University-studenten en de horeca door unieke educatieve mogelijkheden te ontwerpen die voldoen aan de toekomstige eisen van de industrie", zei hij.

Marriott International zal ook een eenmalige donatie van $ 1 miljoen doen aan het nieuw opgerichte Arne M. Sorenson Hospitality Fund bij Howard, bedoeld om "de programmatische en loopbaanontwikkelingselementen te ondersteunen" in het centrum, en is anderen in de hospitality-ruimte aanmoedigen om ook bij te dragen en deel te nemen.

Terwijl de logistiek van het curriculum wordt uitgewerkt, lijdt het geen twijfel dat de instructeurs van het programma tot de topleiders van reizen zullen behoren. Als onderdeel van de oprichting van het centrum werken Marriott en Howard samen om een ​​raad van "corporate hospitality executives, branchegenoten, verenigingsleiders en academici" op te richten, die zullen dienen als curriculumontwikkelaars, docenten en mentoren voor het programma. bieden zowel klassikale als ervaringsgerichte leermogelijkheden, zei de stichting in haar aankondiging.