Prince Harry Lands Rol van Chief Impact Officer bij Mental Health Company

23 Mar 2021

Prince Harry Lands Rol van Chief Impact Officer bij Mental Health Company

Prins Harry heeft zojuist een nieuwe baan gekregen als "chief impact officer" bij BetterUp, een in San Francisco gevestigde wellness-startup die professionele coaching en advies over geestelijke gezondheid biedt. "Ik ben van plan om impact te creëren in het leven van mensen", vertelde Harry aan de Wall Street Journal, die het nieuws vertelde. "Proactieve coaching biedt eindeloze mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, meer bewustzijn en een beter leven in het algemeen", voegde hij eraan toe.

In zijn nieuwe functie zal Harry naar verluidt input hebben voor initiatieven die beslissingen over productstrategieën en liefdadigheidsbijdragen omvatten, en in staat zijn om publiekelijk te pleiten voor onderwerpen die verband houden met geestelijke gezondheid. Geestelijke gezondheid is zo'n belangrijk onderwerp voor de hertog en hertogin van Sussex en wordt vaak weerspiegeld in hun liefdadigheidswerk en -initiatieven, dus lid worden van BetterUp voelt als een organische volgende stap voor Harry.

De rol markeert Harry's eerste stap in de particuliere zakenwereld na de stap van hem en Meghan Markle als officiële senior werkende leden van de koninklijke familie. Sinds hun vertrek hebben ze deals gesloten met Spotify voor de lancering van hun Archewell Audio-podcast, en met Netflix voor verschillende projecten, waaronder documentaires, docuseries, speelfilms, scriptshows en kinderprogramma's.

"Zinvol en vlezig", zo beschreef Alexi Robichaux, algemeen directeur van BetterUp, Harry's nieuwe rol, dus we zijn er zeker van dat met zijn andere projecten, plus het gezinsleven (en hun tweede baby die in de lente arriveert), de nieuwe baan zal de hertog inderdaad erg druk houden.