Voor een kleine restaurantexploitant in Columbus, Ohio, betekent het tekort aan arbeidskrachten de terugkeer naar pre-pandemische service 'ondoorgrondelijk'

25 Apr 2021

Voor een kleine restaurantexploitant in Columbus, Ohio, betekent het tekort aan arbeidskrachten de terugkeer naar pre-pandemische service 'ondoorgrondelijk'

  • De mede-oprichter van Wolf's Ridge Brewing in Columbus, Ohio, kan geen arbeiders vinden om openstaande functies te vervullen.
  • Om terug te gaan naar In 2019 heeft hij minstens 10 nieuwe medewerkers nodig, maar er is een tekort aan sollicitanten.
  • Zijn zaak is slechts een van de vele bedrijven die in de VS met een tekort aan arbeidskrachten kampen.
  • Bekijk meer verhalen op de bedrijfspagina van Insider.

De mede-oprichter van Wolf's Ridge Brewing in Columbus, Ohio, is moe.

Populaire zoekopdrachten

APPLE INC.

AAPL

▼ 134.16 -0.16 -0.12% CONSTELLATION BRANDS, INC.

STZ

▼ 239.27 -1.31 -0.54% TESLA, INC.

TSLA

▲ 736,71 +7,31 + 1,00% AMAZON.COM, INC.

AMZN

▲ 3,341,90 +1,02 + 0,03 %

Meer dan een jaar geleden heeft Bob Szuter het grootste deel van de hi ontslagen s 80-koppige personeel, waardoor slechts 15 kernarbeiders overblijven om het restaurant en de brouwerij te blijven exploiteren. Hij wist niet zeker of zijn bedrijf zou overleven, en hij had thuis twee jonge meisjes.

De groothandelskant, die ooit slechts een kwart van het bedrijf omvatte, hield nu de brouwerij draaiende, samen met de afhaalmaaltijden. en bezorgactiviteiten, aangezien de eetzaal van het restaurant gesloten bleef vanwege de pandemie van het coronavirus.

Toen bedrijven in Ohio vorig jaar weer mochten heropenen, stond hij voor een nieuwe uitdaging: opereren onder COVID-19-beperkingen, zoals sociale distantie, capaciteitsregels en maskerrichtlijnen die door de staat waren opgesteld.

Aanvankelijk waren klanten ondersteunend, maar naarmate de pandemie voortduurt, zijn ze minder enthousiast (en agressiever) geworden over het niet willen dragen van een masker naar de badkamer of het niet kunnen krijgen van een reservering omdat het restaurant heeft zijn capaciteitslimiet bereikt.

Zijn laatste hindernis? Werknemers vinden om openstaande posities in te vullen.

Bedrijven in het hele land hebben een worsteling gemaakt om werknemers in dienst te nemen, aangezien meer Amerikanen het COVID-19-vaccin krijgen en staten beginnen de beperkingen voor restaurants, winkels en andere locaties op te heffen. Onder andere fastfoodketens hebben gezegd dat ze duizenden werknemers nodig hebben om openstaande functies te vervullen.

Het werkloosheidspercentage blijft hoog ten opzichte van het pre-pandemische niveau en miljoenen mensen zitten zonder werk , maar toch is er een tekort aan sollicitanten. Dat is gedeeltelijk te wijten aan werkloosheidsuitkeringen die een belemmering vormen om weer aan het werk te gaan, een verlangen naar hogere lonen in de restaurantindustrie en de aanhoudende angst om ziek te worden door het virus. Bovendien, zei Szuter, hebben sommige van zijn voormalige werknemers de industrie verlaten nadat ze een nieuwe rol hadden gevonden tijdens de pandemie.

Voor Wolf's Ridge Brewing zou het terugkeren naar het pre-pandemische niveau van een paar honderd mensen per nacht niet doen. 't is te doen met het huidige personeel,' zei Szuter.

"Het is bijna goed dat de beperkingen nog steeds gelden", zei hij. "Zodra die beperkingen zijn opgeheven, kunnen we dat op geen enkele manier meer doen."

Lees meer: ​​hoe een uitgebrande bedrijfseigenaar een sabbatical van een maand nam om de angst en uitputting van zijn always-on te behandelen , ondernemersleven

Szuter ging in november 2020 op zoek naar meer werknemers.

Sindsdien heeft hij het minimumloon voor zijn werknemers verhoogd tot minstens $ 15 per uur. Dat is gestegen van ongeveer $ 12 per uur dat personeel in de achterkamer, zoals de koks, vroeger verdiende en veel meer dan het minimumloon van Ohio van $ 8,80 per uur voor niet-getipte arbeiders. Hij heeft ook aanwervingsbonussen van $ 250 tot $ 300 toegevoegd voor openstaande posities zoals vaatwassers.

Er ontbreken nog steeds kandidaten voor het serveren, koken en afwassen. Vroeger kreeg hij een half dozijn sollicitaties voor een vacature, maar nu is er nauwelijks een reactie. Zijn algemeen directeur heeft zijn toevlucht genomen tot het scrollen door sociale media om iemand te vinden die meldt dat hij op zoek is naar werk.

"Het is een strijd geweest", zei Szuter. "Gewoon heel wat moeite om mensen zelfs maar te laten solliciteren, en niet eens per se gekwalificeerde kandidaten te vinden, maar alleen kandidaten in het algemeen."

Na het grootste deel van de laatste tijd gewerkt te hebben met een personeelsbestand van ongeveer 45 jaar, hij heeft nu tot 68 medewerkers. Dat omvat ongeveer 10 nieuwe rollen die hij moest vervullen om de groei van de groothandelskant van het bedrijf bij te houden.

Zijn personeel werkt ongeveer 60 uur per week, en ze voelen zich opgebrand, zei hij. Het restaurant heeft zijn activiteiten nog verder teruggeschroefd vanwege het gebrek aan werknemers. Pre-pandemie, Wolf's Ridge Brewing was zes dagen per week open. Nu, hij heeft geen lunchdienst en diner alleen van donderdag tot en met zaterdag.

Hij is momenteel op zoek naar twee tot drie achterkamerpersoneel en vervolgens een of twee bedienden om elke week een paar maaltijden te bereiden.

"De meeste mensen verwachten nog steeds dat dingen moeten gewoon teruggaan naar wat ze waren in 2019, "zei hij. "Dat is gewoon niet waar we zijn."

Om terug te gaan naar pre-pandemische operaties, zou hij minstens 10 extra arbeiders nodig hebben, zei hij, "en dat is gewoon ondoorgrondelijk in deze situatie."

Sommige experts in de horeca zeggen dat het aanwerven op dit moment misschien traag verloopt, maar ze verwachten dat dit zal veranderen.

"In tegenstelling tot de weinige tot geen doorlooptijd die de overheid aan bedrijven gaf met betrekking tot richtlijnen voor heropening, plannen om terug te keren naar de horeca zal dit in fasen doen en het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren ", schreef Alice Cheng, de CEO van horeca-verhuurbedrijf Culinary Agents, op Linkedin. "De aantrekkingskracht van de horeca zal uiteindelijk de overhand krijgen", schreef ze.

Szuter hoopt dat die verschuiving snel komt.

"De grootste mentale stressfactor voor managers en mijzelf is gewoon proberen om het moreel van het personeel hoog te houden en de zaken zo positief mogelijk te houden ", zei hij.

Lees het originele artikel op Business Insider