Wil jij meer uit je werkdag halen?

21 Apr 2023

Wil jij meer uit je werkdag halen?

Steeds meer mensen hebben het thuiswerken ontdekt. Dit kan een heel fijne manier van werken zijn, mits het je lukt om een goed ritme te ontwikkelen. Het is namelijk heel verleidelijk om even langer in bed te blijven liggen wanneer je geen vaste werktijden hebt, om werk misschien iets langer uit te stellen dan eigenlijk zou moeten en noem het allemaal maar op. Wanneer jij ook het idee hebt dat jij meer uit het thuiswerken zou kunnen halen, dan heb je wellicht iets aan deze time management tips. Als je deze in je achterhoofd houdt, kun je voortaan in een dag doen wat je vroeger in twee dagen deed.

Plan je dag

Wanneer je thuis gaat werken, lijkt het misschien alsof je heel flexibel bent, maar vaak zorgt het ervoor dat je aan het eind van de dag meer tijd besteedt hebt aan taken die niet zoveel tijd nodig hadden. Zorg er daarom voor dat je een goede planning maakt. Je kunt dan vervolgens je lijstje gaan afwerken. Lijstjes maken heeft een heel positieve uitwerking op mensen want lijstjes kunnen afgerond worden. Het biedt je inzicht in wat je gedaan hebt en het stimuleert om door te werken zodat je al je taken op tijd kunt afronden. Staat er niets meer op je lijstje, dan kun je dingen gaan doen voor jezelf. Een ander voordeel van het maken van lijstjes, is dat je altijd weet wat gedaan moet worden. Zo zie je geen dingen over het hoofd en mis je geen deadlines.

Investeer in jezelf

Je eigen gewoonten doorbreken is een van de moeilijkste dingen die er is. Je kunt daarom ook gelijk besluiten om een cursus timemanagement te gaan volgen. Tijdens deze cursus kijk je naar hoe jij meer uit je dag kunt halen, waar jouw valkuilen liggen en hoe je kunt voorkomen dat je hier in de toekomst weer in gaat vallen. Je zult zien dat je heel veel uit een cursus timemanagement kunt halen. Zorg er echter wel voor dat je met een professionele partij in zee gaat. Hier leer je in korte tijd alles wat je nodig hebt om echt doelen te kunnen halen in jouw werk.

Zorg voor focus

Tot slot: als je veel thuis moet werken, zorg er dan voor dat je jezelf geen afleiding geeft door bijvoorbeeld voortdurend op je telefoon te kijken. Dit leidt heel erg af en het kost je veel energie. Stel daarom een limiet in op je apps of ga zelfs even helemaal offline. Je zult merken dat je concentratie dan verbetert en dat de kwaliteit van je werk ook zal verbeteren. Vind je het lastig om je niet te laten afleiden, zet dan een app op je telefoon of computer die alle andere apps voor je stillegt. Zo heb jij alle tijd en ruimte om je te richten op wat wel belangrijk is.